Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

4 Σεπτεμβρίου 2058 μ.Χ.: Κλείνουν τον κύκλο τους οι κβαντικές διαδρομές του ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Σαν σήμερα 4η Σεπτεμβρίου του 2058, έχοντας μετρήσει 50 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, κλείνουν το κύκλο τους οι κβαντικές διαδρομές του ΟΣΕ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Προεδρικού Διατάγματος κλείνουν οριστικά και οι τελευταίες διαδρομές του ΟΣΕ. 

Οι κβαντικές γραμμές του ΤΡΑΙΝΟΣΕ λειτούργησαν από τα τέλη τις πρώτης δεκαετίας του αιώνα προσφέροντας απλόχερα αναψυχή και περιπέτεια στου χρήστες του σιδηροδρομικού δικτύου. Κατασκευασμένες σύμφωνα στις αρχές της Κβαντικής, τα πρωτοποριακά για την εποχή τους αυτά τρένα, έθεταν τις αρχές της γνήσιας τυχαιότητας στην υπηρεσία των ταξιδιωτών. Σαν σε πείραμα του Σρέντιγκερ, οι αγοραστές των κβαντικών εισιτηρίων είχαν την τύχη να αισθανθούν ακριβώς όπως η γάτα του Σρέντιγκερ. Όπως η γάτα στο τέλος του πειράματος ήταν ταυτόχρονα ζωντανή ή νεκρή ανάλογα με την έκβαση ενός γεγονότος κβαντικού επιπέδου, έτσι και οι επιβάτες των κβαντικών αμαξοστοιχιών βρίσκονταν στο τέλος της διαδρομής στον ένα ή στον άλλο προορισμό, ο οποίος κρατούταν συνήθως κρυφός. Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της διαδρομής οι επιβάτες βρίσκονταν ταυτόχρονα και στους δύο τελικούς προορισμούς, και συνεπώς οποιαδήποτε ενημέρωση τους για τον τελικό προορισμό ήταν αδύνατη. 

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τις δηλώσεις του Υπουργικού Διατάγματος που καθιέρωσε την εφαρμογή των κβαντικών διαδρομών αμέσως μετά την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του στον ηλεκτρικό των Αθηνών. 



"Αυτές ήταν διακοπές, λυπάμαι για την νέα γενιά που δεν θα μάθει να εκτιμά την πραγματική περιπέτεια", θα δηλώσει ο 76χρονος πλέον βετεράνος των κβαντικών διαδρομών Στυλιανός, και θα συμπληρώσει δακρύζοντας: "Σαν χθες θυμάμαι την πρώτη διαδρομή. 'Έμπαινες αμέσως στο πνεύμα της περιπέτειας και της πρωτόγνωρης εμπειρίας. Ταξιδεύοντας για καλοκαιρινές διακοπές οι ώρες στο τραίνο περνούν τόσο αργά που αναγκαζόμασταν να αναζητούμε ακόμα και μέσα στα βαγόνια μια δόση περιπέτειας, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα το περιμέναμε ποτέ. Ο τελικός προορισμός πρέπει να ήταν Αλεξανδρούπολη αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία πια. Εγώ βρέθηκα στον Προμαχώνα χωρίς ταυτότητα, χρήματα, και μόνο με ένα κινητό τηλέφωνο (δεν ξέρω αν τα θυμάστε αυτά). Η υπόλοιπη παρέα βρέθηκε στον προορισμό για τον οποίο προγραμματίζαμε με τέσσερις βαλίτσες παραπάνω. Φανταστείτε την περιπέτεια που ζήσαμε. Αυτό ήταν κανονικές διακοπές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου