Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

2 Σεπτεμβρίου 2026 μ.Χ.: Ο Τάκης Λεμονής χρίζεται ιππότης

Η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ προξενεί απορία. "Μα τι πράματα είναι αυτά? Μήπως τώρα που πάτησε τα 100 ξεκούτιανε?" ακούγεται συχνά πυκνά στα πηγαδάκια των κύκλων της καλής κοινωνίας των φλεγματικών Βρετανών. Ο Alex Ferguson δηλώνει: "Τελικά είτε προπονείς την Μanchester United ή τον Ολυμπιακό ενδέχεται να γίνεις sir". Άλλοι γίνονται πιο καυστικοί, όπως ο υποκόμης Νίκος Αλέφαντος: "Μα να γίνει ιππότης ο Λεμονής πριν τον Happel ή τον Mourinho? Απέλαση!". Ο βαρώνος Γιώργος Γεωργίου είναι περισσότερο συγκαταβατικός. Όπως λέει στην ραδιοφωνική του εκπομπή: "Κοιτάξτε μάγκες, εγώ του έκανα κριτική, αλλά πάντα σεβόμουν την ευγενή καταγωγή του".  Το επίσημο ελληνικό κράτος στέλνει τα συγχαρητήριά του μέσω του υπουργού εξωτερικών Γιώργου Ανατολάκη.

Η ίδια η βασίλισσα βάζει τους πάντες στη θέση τους: "Ο Τάκης έχει παίξει το καλύτερο 4-4-2 που έχω δει στη μακρόχρονη ζωή μου. Υπήρξε πάντα ένας τζέντλεμαν. Άλλωστε, μην ξεχνάμε και τις τεσσάρες στον βάζελο, ε?".

Ο Τάκης Λεμονής κρατά χαμηλούς τόνους: "Κοιτάξτε, είναι μια μεγάλη τιμή, αλλά για εμάς δεν αλλάζει τίποτα. Πρώτος στόχος της ΑΕΛ Λεμεσού που προπονώ παραμένει το κύπελλο και η έξοδος στην Ευρώπη. Πέρα από αυτό, ελπίζω η περίπτωσή μου να ανοίξει το δρόμο και σε άλλους ευγενείς, όπως τον Τάκη Γκώνια και τον Κούλη Καραταΐδη". 

Πέρα από τις όποιες αντιδράσεις, στις 2 Σεπτεμβρίου 2026 μ.Χ. το Βuckingham φοράει τα γιορτινά του. Ο sir Paul McCartney κάθεται στο πιάνο και σύσσωμο το πλήθος ζητοκραυγάζει τραγουδιστά: 

"Σή-κω, 
χόρεψε sir Τάκη" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου