Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

4 Σεπτεμβρίου 2019 μ.Χ.: Τροπολογία για την άμεση αλλαγή και απαγόρευση κάποιων λέξεων-φράσεων επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση

Τροπολογία με τη μορφή του κατεπείγοντως επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση. Η τροπολογία αποτελεί προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού που ασφαλώς βρήκε σύμφωνους τα υπόλοιπα 14 πολιτικά κόματα της συγκυβέρνησης. Η τροπολογία επιδιώκει την άμεση αλλαγή συγκεκριμένων λέξεων - φράσεων στα ελληνικά λεξικά καθώς και την απαγόρευση χρήσης των συγκεκριμένων λέξεων είτε στον προφορικό είτε στο γραπτό λόγο. Η χρήση-προσφώνηση των συγκεκριμένων απαγορευμένων λέξεων καθώς και η γραφή τους θα επιφέρουν γαργάρες με πιπέρι στο στόμα και ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών. Στη φωτογραφία του άρθρου απεικονίζονται οι λέξεις φράσεις που πρόκειται να απαγορευτούν σε συνδιασμό με τις νέες που θα τις αναπληρώσουν (το έγγραφο αποτελεί προσωπικές σημειώσεις του πρωθυπουργού που υπογράφει με το όνομα @avgerinosx, το οποίο είναι το όνομα σ'ένα από τους ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter που χρησιμοποιεί.

Πολιτικοί σχολιαστές αναφέρουν πως με αυτή του την κίνηση ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει τέλος σε κακές και δύσκολες σκέψεις που έρχονται σε κάθε Έλληνα στο άκουσμα αυτών των φράσεων, άλλοι σχολιάζουν αρνητικά τονίζοντας πως αυτή η τροπολογία στόχο έχει την υστεροφημία της κυβέρνησης και πόσω μάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού λέγοντας χρακτηριστικά τη φράση "ότι γράφει δεν ξεγράφει", δηλαδή ότι έχει περάσει ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να ξεχαστούν τόσο εύκολα με την απλή αλλαγή ή την παύση της χρήσης κάποιων λέξεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου