Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

10 Σεπτεμβρίου 2029 μ.Χ.: Δικαίωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ύστερα από 30 χρόνια για την φάση με τον αέρα

Αλησμόνητο έχει μείνει σε όλους τους φιλάθλους  του Ολυμπιακού το καταραμένο εκείνο γκολ του Αντόνιο Κόντε στο 85', γκολ που ισοφάρισε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους τη σεζόν 1998-1999 στο UEFA Champions league (να θυμίσουμε πως το γκλολ του Ολυμπιακού είχε πετύχει η γρια μάγισσα - Σίνισα Γκόγκιτς μόλις στο 12'). Το γκολ του Κόντε ήρθε ύστερα από την αποτυχημένη έξοδο του Ελευθερόπουλου, από το βίντεο του αγώνα φαίνεται τη μπάλα να την πέρνει ο αέρας και να καταλήγει σο πόδι του Κόντε.

Η δικαίωση είχε αφενός έρθει με την ηρωική δήλωση για άλλο βάβαια λόγο του Βύρωνα Πολύδωρα για τον στρατηγό άνεμο (και τις ασύμμετρες απειλές), αλλά η πλήρης δικαίωση έρχεται από τον ίδιο τον Μπιριντέλι, τον άνθρωπο που έβγαλε εκείνη τη περίεργη σέντρα. Ο Μπιριντέλι ύστερα από 30 χρόνια δήλωσε 

"Τα φάλτσα που πήρε η μπάλα και κατέληξαν στο πόδι του Αντόνιο, δεν οφειλόταν στον αέρα που ομολογουμένως φυσούσε αλλά σε μια νέα τεχνολογία με μικρο-τσιπ που οι επιστήμονες της NIKE είχαν βάλει στο παπούτσι μόνο στο καλό μου, του δεξιού ποδιού. Με αυτή τη τεχνολογία καμία πάσα μου προς δύο συγκεκριμένος και προκαθορισμένους από την αρχή συμπαίκτες δεν αστοχούσε. Εκείνη τη βραδιά είχα επιλέξει τον Πίπο Ινζάγκι και τον Αντόνιο που ευτύχησε να σκοράρει. Να ζητήσω συγνώμη από το Δημήτρης Ελευθερόπουλος για τη μαλακία αυτή καθώς πέρα από την αλάνθαστη πάσα - η μπάλα έπαιρνε τρελά φάλτσα με σκοπό να μπερδέψει τον τερματοφύλακα."

Στο άκουσμα της δήλωσης του Μπιριντέλι, ο Ελευθερόπουλος λυτρώθηκε πραγματικά, καθώς είχε γίνει γνωστό από τον ίδιο σε μια δήλωση του το 2020 πως κάθε νύχτα βλέπει εφιάλτες να τρέχει στο γήπεδο προσπαθώντας να χτυπήσει αυτή την καταραμένη μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου