Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

25 Σεπτεμβρίου 2035 μ.Χ.: Καταγγελία από αθλητικές ομοσπονδίες στην ελληνική ομοσπανδία αντισφαίρισης - τένις για τη καταμέτρηση των πόντων

Επίσημη καταγγελία κατατίθεται στην ελληνική ομοσπονδία αντισφαίρισης ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης). Η καταγγελία πρόκειται για εξώδικο σημείωμα το οποίο υπογράφεται από ένα αξιόλογο αριθμό ομοσπονδιών από άλλα αθλήματα. Το εξώδικο σημείωμα πρόκειται για προτροπή - παράκληση για αλλαγή της καταμέτρησης πόντων στο τένις - αντισφαίριση. Χαρακτηριστικά στη καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

"Η καταγγελία αυτή έχει στόχο τη συμόρφωση και την ίδια αντιμετώπιση όλων των αθλημάτων από τους φιλάθλους. Σεβόμαστε το άθλημα της αντισφαίρισης και δεν προσπαθούμε σε καμία των περιπτώσεων να το υποβαθμίσουμε, άλλωστε πρόκειται για ένα ολυμπιακό άθλημα με πολύ ιστορία. Θεωρούμε και προτρέπουμε την ΕΟΦΑ να προβεί σε αλλαγή της καταμέτρησης των πόντων καθώς δεν είναι καθόλου δίκαιο και αξιοκρατικό με κάθε πόντο στα επιμέρους παιχνίδια (games) οι παίκτες να παίρνουν 15, 15, 10 πόντους. 

Γνωρίζουμε ότι εντέλει το σκορ μετράται στα σετς τύπου 3-2, 2-1 κοκ. αλλά πρόλαυτα είναι άδικο να παίρνουν 15 και 10 πόντους με μια μονο κίνηση. Είναι εύκολα κατανοητό ότι για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο πότε δεν θα φτάσουν στους 10 πόντους παρόλο που παίζουν 90 και λεπτά, στη καλαθοσφαίριση για να συγκεντρώσουν 10 πόντους θέλουν το λιγότερο 3 επιθέσεις, στη χειροσφαίριση (χάντμπολ) οι αγώνες τελειώνουν με σκορ κοντά στους 20-25 πόντους. Τα ίδια σε πολλά άλλα αθλήματα, το πιο χαρακτηριστικό είναι η επιτραπέζια αντισφαίριση (πίνγκ πόνγκ) που ουσιαστικά πρόκειται για συγκενικό άθλημα με την αντισφαίριση και οι πόντοι καταμετρώνται ένα προς ένα κι όχι 10 ή 15 τη φορά.

Τέλος ζητούμε από την ΕΟΦΑ να προβεί σε αλλαγή καταμέτρησης των πόντων, αφήνουμε στη διακριτική ευχαίρεια της ομοσπονδίας την απόφαση του νέου τρόπου καταμέτρησης αλλά αναμένουμε την άμεση αλλαγή του τωρινού."

Την καταγγελία υπέγραφαν ένα σωρό ελληνικές ομοσπανδίες αθλημάτων, εντύπωση προκαλεί και η υπογραφή από ομοσπονδίες αθλημάτων που οι νικήτες βγαίνουν είτε βάσει χρόνου (κανόε-καγιάκ, κολύμβηση, στίβος) είτε βάσει βαθμολογίας από κριτές (συγχρονισμένη κολύμβηση, γυμναστική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου