Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

2 Σεπτεμβρίου 2024 μ.Χ.: Απoτυχημένο σχέδιο ενίσχυσης του post-service satisfaction στα διόδια

Την απόφαση του να ενυσχήσει το post-service satisfaction των διοδίων κοινοποίησε στον πρωθυπουργό, ο υπουργός μεταφορών, υποδομών και δικτύων. Ο υπουργός κ. Αντώνης Βέσπας δήλωνε "Η πληρωμή του αντιτίμου στα διοδία θα γίνει μια απολαυστική εμπειρία για όλους τους έλληνες και μη οδηγούς, με συγκεκριμένες τακτικές που σκοπεύω άμεσα να εφαρμόσω ο οδηγός θα νιώθει πιο ανάλαφρος και σε βάθος 3 χρόνων θα εκλείψουν τα αρνητικά σχόλια και οι κατηγορίες που ακούγονται για τα αντίτιμα των διοδίων".

Το σχέδιο του κ. Βέσπα άκουγε στο όνομα "toll pleasure" και μια από τις πρώτες του κινήσεις είναι να κάνει πιο ευχάριστη την επικοινωνία μεταξύ οδηγού και υπαλλήλου. Χαρακτηριστικά μοιράστηκε μια λίστα με συγκεκριμένες ερωτήσεις που καλούνται να κάνουν οι υπάλληλοι στα διόδια για να ανοίξουν μια υποτυπώδης κουβέντα που διαρκεί περίπου 12 δευτερόλεπτα. Οπότε ύστερα από τα κλασσικά (Γεια σας, ευχαριστώ, καλό δρόμο), πλέον οι υπάλληλοι πρέπει να ξεκινούν την επικοινωνία με μια από τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Πώς ήταν η μέρα σας μέχρι τώρα?
  2. Είστε ευχαριστημένος/-η με τον έγγαμο βίο σας?
  3. Τι φαγητό φάγατε χθές?
  4. Πώς σας φαίνεται ο Παναθηναϊκός (η ομάδα όπως και το άθλημα επιτρέπεται να αλλάξουν) στο μπάσκετ φέτος?
  5. Πώς τα πάτε με την πεθερά σας?
  6. Ωραίος καιρός σήμερα, τι θα κάνετε το βράδυ?
  7. Τι μουσική ακούτε?
  8. Για που το βάλατε σήμερα?
  9. Από που είναι η καταγωγή σας?
  10. Είστε παντρεμένος/-η?
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 εφαρμόζεται το μέτρο για πρώτη φορά. Παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα στην αρχή με οδηγούς να φεύγουν ύστερα από την πληρωμή με ένα πλατύ χαμόγελο στο στόμα. Παρόλαυτα τα παρατράγουδα εμφανίστηκαν σχετικά νωρίς μόλις μετά το πέρας 2 μηνών από το λανσάρισμα του καινούριου μέτρου οι ουρές αυξανόταν δραματικά καθώς καταστρατηγούταν τα 12 δευτερολεπτά, ενώ η μπάρες άνοιγαν οι οδηγοί δεν έφευγαν καθώς έπιαναν την κουβέντα με τον υπάλληλο.

Το μέτρο αποφασίστηκε να ανακαλεστεί ύστερα από 3 μήνες από τον κ. Βέσπα, στα θετικά του μέτρου συγκαταλέγονται οι 150 γάμοι που προέκυψαν ύστερα από τη γνωριμία υπαλλήλων με οδηγούς και η εξαφάνιση του κινήματος "Δεν πληρώνω" - μέλη του οποίου είτε σταμάτησαν είτε απορροφήθηκαν στο κίνημα "Δεν μιλάω". Στα αρνητικά όπως προαναφέρθηκε έχουμε τις τεράστιες ουρές καθώς και τα λανθασμένα ταμεία των υπαλλήλων καθώς πολλές φορές ξεχνιόταν με τη κουβέντα και είτε δεν έπαιρναν το αντίτιμο, είτε έδιναν λάθος τα ρέστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου