Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

6 Ιουνίου 2027 μ.Χ.: Βίβλίο του 17ου αιώνα από ανθρώπινο δέρμα

Δημοσιεύεται ελληνική έρευνα σύμφωνα με την οποία βιβλίο μεγάλης ιστορικής αξίας είναι δεμένο με ανθρώπινο δέρμα. Το βιβλίο ανακαλύφθηκε την προηγούμενη χρονιά και αμέσως προκάλεσε σεισμό στην κοινότητα της ιστορικής έρευνας. Είναι το πρώτο έγγραφο που αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη της ύπαρξης και της λειτουργίας κρυφού σχολειού την διάρκεια της τουρκοκρατίας. 
Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ανέλαβε την έρευνα και την μελέτη του ιστορικού αυτού εγγράφου. Σειρά ερευνών βασισμένες σε τεχνικές εντοπισμού μιτοχονδριακού DNA αποδεικνύει τις βάσιμες υποψίες των ερευνητών πως το βιβλίο πιθανόν να ήταν δεμένο με ανθρώπινο δέρμα. Ο υποψήφιος διδάκτορας Επαμεινώνδας Τσιτριμπίνης σε δημοσίευση του στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Science υποστηρίζει πως τα πειράματα του απομόνωσαν DNA θηλαστικού το οποίο είναι ανθρώπινο με ποσοστό βεβαιότητας 99.9998%. 
"Μετά από 1 έτος μελέτης και έρευνας του βιβλίου, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως γνωρίζω όχι μόνο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του βιβλίου, αλλά και του δέρματος. Ο νεαρός μαθητής του κρυφού σχολειού τα είχε γραμμένα στα καλαμπαλίκια του και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα είχε φορτώσει στο κόκκορα και όχι μόνο" θα δηλώσει χαριτολογώντας ο νεαρός ερευνητής, και θα αρνηθεί ευγενικά να απαντήσει τι είχε γραμμένα και που ο κάτοχος του βιβλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου