Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

20 Ιουνίου 2019 μ.Χ.: Σκορπάει πανικό και ακραίες αντιδράσεις το "κλείσιμο" του facebook για μια ημέρα

Ήταν 20 Ιουνίου 2019 όταν γύρω στις 11:33 CET, ο κολοσσός των social networks παρουσιάζει ένα απρόσμενο shut down και στις οθόνες των χρηστών ανα τον κόσμο, εμφανίζεται η φωτογραφία του άρθρου με το μήνυμα ''The webpage is not available" - ελληνιστί "Η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη''. Κλασσικά όταν εμφανίζεται ένα τέτοιο μήνυμα, οι χρήστες θεωρούν πως φταίει η σύνδεση τους στο διαδίκτυο και η πρώτη κίνηση είναι να κάνουν ανανέωση της σελίδας και η δεύτερη σε περίπτωση που δεν φέρει αποτέλεσμα η πρώτη είναι να τσεκάρουν ότι το modem λειτουργεί κανονικά. 

Υπολογίζεται ότι εκατομμύρια χρήστες που ήταν συνδεδεμένοι στο facebook είδαν το μήνυμα την ίδια στιγμή, τα πρώτα λεπτά δεν έδωσαν σημασία έπειτα η Google αναφέρει ότι αναζητήσεις τύπου ''Τι έγινε με το facebook?'' ξεπέρασαν σε αριθμό τις έως τότε hot αναζητήσεις (google trends), ορισμένες εκ των οποίων φαίνονται εδώ για το έτος 2013. Μετά το πέρας 5 ωρών τα πρώτα δείγματα στερήσεων έκαναν την εμφάνιση τους ανα την υφήλιο, συμπτώματα όπως σπασμοί, κομμάρες, εμετοί, πονόδοντοι, κράμπες, λόξυγγας, αλλεπάλληλα φτερνίσματα και άλλα ψυχαναγκαστικά συμπτώματα. Ύστερα από 10 ώρες οι πρώτες συντονισμένες ενέργειες για οργάνωση επίσημης διαμαρτυρίας λάμβανε χώρα στην Ελλάδα το ΚΚΕ τοποθετήθηκε για άμεση απεργία και παύση κάθε είδους εργασίας μέχρι την επιστροφή της κεκτημένης χρήσης με αγώνες του facebook. 

Ύστερα από το πέρας 20 ωρών χωρίς facebook, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., το G7, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Πανηπειρωτικός σύλλογος "Οι παγουράδες'', ο Αλαφούζος και ο Γεωργιάδης με σχετικά tweets ενημέρωναν τα μέλη τους ή followers για επίσημη συνεδρίαση σε διάστημα 2 ωρών για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε. Σε επίσημο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωνε ''Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, θα το ξεπεράσουμε κι αυτό ενωμένοι - όπως τότε τα μαύρα χρόνια των μνημονίων και της Τρόικας''.

Στις πρώτες 22 ώρες χωρίς facebook, η πρώτη πραγματικά ακραία αντίδραση παρουσιάζεται ταυτόχρονο σε Ελλάδα (Καμμένα Βούρα) και Βραζιλία (Ακαζού) όπου δύο νεαρές κόβουν τις φλέβες τους μη αντέχοντας άλλο αυτή τη κατάσταση. Στις 23 ώρες, η μαζική αυτοκτονία μοναχών στο μοναστήρι του Αγίου Λουκά στο Καστελόριζο συγκλονίζει - βρέθηκαν κρεμασμένες 33 μοναχές αφήνοντας μήνυμα ''Είμαστε μοναχές και μείναμε μονάχες χωρίς facebook''. 

Στις 21 Ιουνίου 2019 ώρα 11:31 και 58,934546373343426273846454545 δευτερόλεπτα το facebook επιστρέφει σκορπώντας χαμόγελο και παράλληλα προβληματισμό καθώς αντιλαμβάνονται πολλοί ότι δεν μπορούν να ζουν χωρίς τη παρέα του f .. φίλου τους...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου