Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

23 Ιουνίου 2022 μ.Χ.: Παρολίγο πόλεμος από την αμέλεια γνωστού ποδοσφαιριστή

Ήταν 23 Ιουνίου 2022 όταν η αμέλεια ενός νεαρού ποδοσφαιριστή προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με άμεσο κίνδυνο την κύρηξη πολέμου με όπως φαντάζεστε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα. Στο παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου που διεξαγόταν στο Κατάρ, στα πλαίσια του πρώτου γύρου η εθνική μας ομάδα αντιμετώπιζε την Ιαπωνία (για την ιστορία ήταν το δεύτερο ματς του πρώτου γύρου).

Βρισκόμασταν στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Έλληνας προπονητής κάλεσε time out, εκεί ξεκίνησαν όλα. Ο νεαρός Σερραίος άσσος Κώστας Κρέστης προέβη σε μια κίνηση απόλυτα φυσιολογική που όμως έμελλε να ήταν μοιραία. Προκειμένου να δροσσιστεί λίγο έβγαλε την εμφάνιση, η κάμερα έκανε κοντινό στη πλάτη του όπου φαινόταν ξεκάθαρα το τατουάζ του, ήταν ένα από τα γνωστά κι άκρως ιαπωνικά ιδεογράμματα. Στη φωτογραφία του άρθρου φαίνεται ο Κώστας στο σπίτι του όαταν είχε πρωτοχτυπήσει το τατουάζ. 

Βλέποντας στη γιγαντοοθόνη του σταδίου το τατουάζ οι Ιάπωνες παίκτες, προπονητικό team και φίλαθλοι εξεγείρετο κι άρχισαν να τον βρίζουν ορμώντας μάλιστα πάνω του προσπαθώντας να τον λιντζάρουν. Το περιστατικό που αμαύρωσε τη παρουσία της χώρας μας στο παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου και λίγο έλειψε να έχει οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα μας συνέβη καθώς το τατουάζ έγραφε ''Γαμώ τη μάνα του κάθε Ιάπωνα''. 

Ο Κώστας μένοντας πραγματικά άφωνος μετά το περιστατικό δήλωνε ''Μου την φέρανε το τατουάζ το έχω 3 χρόνια χωρίς να μου προκαλέσει πρόβλημα - δεν καταλαβαίνω τι πήγε λάθος". Όταν του εξήγησαν τι είχε συμβεί και για ποιό λόγο του τατουάζ του προκάλεσε την αντίδραση των Ιαπώνων δήλωνε ''Ζητώ συγνώμη απ'όλους είμαι θύμα νόμιζα πως έγραφε Ζήτω ο Πανσερραϊκός, ο Ακανές  και οι Σέρρες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου