Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

11 Ιουνίου 2116 μ.Χ.: Σοκ και ακραίες αντιδράσεις προκάλεσε η τρομερή αποκάλυψη για τα Ελγίνεια Μάρμαρα

Ύστερα από τη συμπλήρωση 200 χρόνων στο Βρετανικό μουσείο (θυμίζουμε πως μεταφέρθηκαν στη Βρετανία το 1806 και αποθηκεύτηκαν στο Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου το 1816) τα αποκαλούμενα και ως ελγίνεια μάρμαρα, καθώς εκλάπηκαν από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Έλγιν, αναφερόμαστε φυσικά στα γλυπτά του Παρθενώνα είχε αποφασιστεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η 11η Ιουνίου 2116 είχε αποφασιστεί πως θα ήταν η μέρα μεταφοράς όλων των γλυπτών  του Παρθενώνα (συμπεριλαμβανομένου και των Καρυάτιδων) από το Βρετανικό μουσείο με το σύγχρονο τάνκερ αεροπλάνο της Airbus το Ζ%*#). Κατά τη προσπάθεια μεταφοράς και μετακίνησης διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη απάτη στην εώς τότε ιστορία της ανθρωπότητας. 

Συγκλονισμένοι οι Έλληνες εργάτες που είχαν πάει στο Λονδίνο για τη μετακίνηση των γλυπτών διαπίστωσαν πως όλα ήταν ''ατμός'' επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά τη θεωρία του μεγάλου έλληνα νεότερου φιλόσοφου Αθανασίου Βέγγου (αναγνωρίστηκε επίσημα ως ο νεότερος φιλόσοφος στην ιστορία του ελληνικού κράτους το 2016 από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά). Αυτό που είχε συμβεί ήταν ανεπανάληπτο, στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν τα γλυπτά στο μουσείο παραμόνο ολογράμματα τους είτε ''κρεμασμένα'' στους τοίχους είτε πάνω σε ειδικά κατασκευασμένα υπόβαθρα στη περίπτωση των καυάτιδων. Οι υπεύθυνοι του μουσείου γνώριζαν το ένοχο μυστικό, το οποίο πέρασε από 8 γενιές general museum managers και του λοιπού management board. 

Ο ανείπωτος θυμός των Ελλήνων σε συνδιασμό με την γενικότερη απογοήτευση καθώς κανένας πλέον δεν γνώριζε που μπορεί να βρίσκονται τα γλυπτά οδήγησαν σε ακραίες αντιδράσεις διαμαρτυρίας. Το συγκλονιστικότερο όλων ήταν η μαζική αυτοκτονία 500 μελών του συνδέσμου δωδεκαθεϊστών ''Και οι 12 ήταν υπέροχοι".

1 σχόλιο: