Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

3 Ιουλίου 2032 μ.Χ.: Η προφητεία του 'Νεοέλληνα' - μια σειρά περιστατικών που προβληματίζουν


Ήταν αρχές Ιουλίου του 2072, όταν μια σειρά περίεργων περιστατικών προβληματίζουν τους κατοίκους του Καματερού Αττικής. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ο Τάσος και η Λουκία ισχυρίζονται ότι τα λόγια - στίχοι του πάνσοφου όπως τον αποκαλούν Τζίμη βγαίνουν αληθινά. Ο Τάσος στις 3 Ιουλίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα δήλωνε "Έχουμε θορυβηθεί ιδιαίτερα κι εγώ και η σύζηγος μου η Λουκία, περιμένα πως τα λόγια του πάνσοφου Τζίμη θα βγουν αληθινά αλλά όχι ότι θα συνέβαιναν κατά κύριο λόγο στο Καματερό."

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι ακριβώς έγινε ο Τάσος και η Λουκία απάντησαν, ακολουθούν αυτολεξεί τα λόγια τους:

Θα σας τα πoύμε με τη σειρά όπως έγιναν τα πράγματα:
  • μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά (του γείτονα του Παντελή),
  • ψήλωσε η κοντούλα η λεμονιά (η δικιά μας τόσα χρόνια κοντή ξαφνικά ψήλωσε),
  • στα Σάλωνα δεν σφάζουν αρνιά (λόγω απεργίας των αγροτών από τις 3 Απριλίου - Πάσχα),
  • δεν πάει το παπάκι στη Ποταμιά (το παπάκι μας που το φωνάζουμε Πάνο όπως τον γιο μας δεν πάει στη Ποταμιά-περιοχή πλησίον του Καματερού γεμάτο παπάκια)
Μα το κυριότερο είναι ότι η γυναίκα του παπά Λάμπρου της ενορίας, η παπαλάμπραινα λοιπόν έτρεχε στο δρόμο γυμνή. Τι άλλο θέλετε για να πιστέψετε ακριβώς τα λόγια - στίχοι του πάνσοφου στο τραγούδι Νεοέλληνας του 1993. Ανησυχούμε ιδιαίτερα πλέον για το αύριο...

1 σχόλιο:

  1. Φήμες λένε ότι η παπά Λάμπρενα κλείστηκε σπίτι φοβούμενη την λαϊκή κατακραυγή από τότε που αποκαλύφθηκε μέσω των πατρινών φαρσέρ ότι κατεβαίνει συχνά στην Αχαΐα για πούτσες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή