Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

27 Ιουλίου 2027 μ.Χ.: Επιτέλους πατεντάρονται κινήσεις τσιφτετελιού τόσο αντρικές όσο και γυναικίες

Ύστερα από διαδικασίες, κόπους και τρεξίματα δύο ετών επιτέλους την 27η Ιουλίου 2027 πατεντάρονται και αναγνωρίζονται σαν Π.Ο.Π. (Προστασία Ονομασίας Προέλευσης) ορισμένες χορευτικές κινήσεις τσιφτετελιού τόσο από άντρες όσο κι από γυναίκες και αντρικές κινήσεις στο άκουσμα λαϊκών τραγουδιών, τύπου ημικυκλική (περίπου 180 μοίρες) εναέρια κίνηση του δεξιού χεριού, η οποία συνοδεύεται με ένα σπάσιμο του καρπού προς στο τέλος της κίνησης (κοντά στις 140 μοίρες - ορισμένοι σπάνε καρπό λίγο νωρίτερα κάπου στις 120 μοίρες).

Ο σύλλογος τσιφτετέλιαΖΩ, ο οποίος εμπνεύστηκε το όνομα από το αγκαλιά - ζω, βρισκόταν πίσω από όλο αυτόν τον αγώνα. Ο επικεφαλής της οργάνωσης ο κ. Νίκος, 40 χρονών, κάτοικος Καματερού Αττικής, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, ιδιωτικός υπάλληλος ήταν αυτός που αγωνίστηκε πιο πολύ απ'όλους. Σε μια συνέντευξη του το 2026 δήλωνε ''Έχω κουραστεί με όλη αυτή τη γραφεικοκρατία, ακολουθήσαμε το στρατηγικό πλάνο που είχε η φέτα για την ανακύρηξη της ως Π.Ο.Π., έχουμε δει κάποια αποτελέσματα αλλά ακόμα έχουμε δουλειά μπροστά μας.'' 

Επιτέλους στις 27 Ιουλίου το τσιφτετέλιαΖΩ και ιδιαίτερα ο κ. Νίκος δικαιώθηκαν. Η επιστολή που στάλθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους πληροφορούσε πως εγκρίθηκε η αίτηση τους. Πλέον οι χορευτικές κινήσεις τσιφτετελιού αποκτούν πατρίδα και πατεντάρονται. Ο κ. Νίκος σε δηλώσεις του εμφανώς συγκινημένος δήλωνε "Δικαιωθήκαμε ύστερα από πολύ αγώνα, τώρα μπορούμε να χορεύουμε όλοι ελεύθερα και καμαρωτά". Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σε ποιούς αφιερώνει αυτή την επιτυχία του συλλόγου δήλωνε "Στην φουκαριάρια την μάνα και τη γιαγιά μου."   


                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου