Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

10 Ιουλίου 2056 μ.Χ.: Βγαίνει στο εμπόριο η πρώτη AI ζυγαριά


Η εταιρία FeelGood λανσάρει την WWa την πρώτη ζυγαριά που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Χάρη στο καινοτόμο ψυχοαναλυτικό τσιπάκι PS3627, η WWa μπορεί να υπολογίσει πόσα κιλά θέλει/αντέχει να είναι ο ζυγιζόμενος/η και δίνει αυτά στην οθόνη.

Η WWa κάνει θραύση με 3432233721 πωλήσεις τον πρώτο μήνα οδηγώντας σε παγκόσμια ψυχική ανάταση. Για την ιστορία, αποσύρεται το 2072, αφού παρατηρήθηκε πως αυξήθηκαν κατά 504% οι θάνατοι που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος. Έπειτα, γίνεται υποχρεωτική η WWz της εταιρίας FeelBad, η οποία όχι μόνο δείχνει το αληθινό βάρος, αλλά βρίζει και χυδαία όποιον κάθεται πάνω της, απεικονίζοντας επίσης με ποιο ζώο ομοιάζει. Αποσύρεται και αυτή το 2073, αφού πρώτα προκάλεσε 8221933 αυτοκτονίες (αν και 16 από αυτές ενδέχεται να οφείλονται και σε άλλους λόγους). Τελικά ο κόσμος επιστρέφει στην κλασική WWk της εταιρίας FeelSoSo, που απλά κλέβει 2 κιλά όπου και εάν χρειάζεται.

1 σχόλιο:

  1. Στο διάστημα που κυκλοφόρησε η WWz (πριν το 2073 όπου και αποσύρθηκε), καταγράφεται νέα είσοδος στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ο ενδυματολόγος-διαιτολόγος Ανθυπομός Φίγος κατά κόσμον "Άνθιμος Φι" σπάει το προηγούμενο ρεκόρ του ζανζιβαριανού Βερυ Γουέιτ, καταγράφοντας σε διάστημα 2 μηνών και 3 ημερών 2,002,567 διαφορετικούς ζωικούς χαρακτηρισμούς από την ζυγαριά του WWz. Υπολογίζεται πως αν υπήρχε αντίστοιχη είσοδος για τη μεγαλύτερη διακύμανση βάρους είναι σίγουρο πως θα έσπαγε και αυτό.
    Ο δυστυχής Βέρυ Γουέιτ, του οποίου το ρεκόρ κράτησε μόλις 13 μέρες, αυτοκτονεί μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό. Η αυτοκτονία αυτή δεν προσμετρήθηκε ποτέ στο σύνολο των 8221933 αυτοκτονιών σχετιζόμενες με την WWz, αλλά αποδόθηκε στον αγενή ανταγωνισμό και στην θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή