Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

16 Ιουλίου 2158 μ.Χ.: Παγκόσμια πρωτοτυπία της ελληνικής γλώσσας

Σαν σήμερα, 16 Ιουλίου 2158 περνά από το θερινό τμήμα της Βουλής πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Γαλαξιακής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αριθμοσοφίας, και Διάδοσης της Γλώσσας των ΕΛ στα Πέρατα του KΟCMOC (ΥΠΓΠΘΑΔΕΛΠΚC) σχετικά με των εμπλουτισμό της καθομιλουμένης.

Ύστερα από την τεράστια επιτυχία των Ινγκλικών καθώς και άλλων γλωσσικών νεωτερισμών που προσέφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό το ΥΠΓΠΘΑΔΕΛΠΚC, η ελληνική πρωτοτυπεί για ακόμα μια φόρα στο γλωσσολογικό 'μέτωπο'. Με την εισαγωγή των ρηματικών επιθέτων η γλώσσα μας γίνεται ακόμα πιο απλοϊκή και συνάμα ελκυστική. Με την χρήση των νέων γλωσσικών τύπων, παρέχεται η ευχέρεια στον χρήστη της γλώσσας να εκφράζεται με μεγάλη ακρίβεια. Στην πράξη, ο νέος αυτός γλωσσικός τύπος θα αποτελέσει τον προπομπό της μετα-λακωνικής διαλέκτου που συμπυκνώνεται στην φράση 'το μετα-λακωνίζειν εστί δημιουργείν' ή σε απλά μετα-λακωνικά 'μεταλακωνίζειν είναι καιγαμάει'.

Για παράδειγμα, η φράση 'είσαι ωραίος και μετράς' μετά την μεταρρύθμιση γίνεται 'είσαι καιμετράς' όπου το καιμετράς είναι ρηματικός επιθετικός προσδιορισμός. Η χρήση του επιθέτου ωραίος έτσι αποφεύγεται. Σε πρώτο και τρίτο πρόσωπο η πρόταση γίνεται 'είμαι καιμετράω' και 'είναι καιμετράει' αντίστοιχα.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα μετατροπής των ρηματικών επιθέτων σε μεταβατικά. Λόγου χάρη, η πρόταση 'είσαι καιμετρασαι' δηλώνει την προσπάθεια του υποκειμένου να αναδειχθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει και επιτυχία της επιδίωξης του.

Η πρόταση 'είσαι καιμετράνε' δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη καθώς με αυτόν το τρόπο ο ρηματικός-επιθετικός προσδιορισμός χάνει την υποκειμενικότητα του, και γίνεται αντικειμενικός. Όταν είναι επιθυμητή η έκφραση της καθολικότητα του νοήματος της πρότασης τότε η συγκεκριμένη σύνταξη συνίσταται.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολουθεί της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός και συγγραφέας των best seller "Λεξάριθμοι, τα πρώτα 10e+20 λήμματα της Γλώσσας μας", και "Απειρογλωσσικός Λογισμός: +1 γλωσσικά λήμματα" θα δηλώσει: 'Πάντα πιστοί στις επιταγές του Βολταίρου, κάθε μέρα είμαστε όλο και πιο κοντά στην γλωσσική κυριαρχία'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου