Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

11 Αυγούστου 2022 μ.Χ.: Απογοητευμένη αισθάνεται φοιτήτρια Κτηνιατρικής στη Λάρισα.


Σφόδρα απογοητευμένη δηλώνει η Σοφία, η οποία μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι φοιτήτρια στο 2ο έτος της Κτηνιατρικής σχολής στη Λάρισα. Η εργασία στο μάθημα του θερινού εξαμήνου "Κοινωνική Κτηνιατρική" είναι ο λόγος που την έκανε να αισθάνεται έτσι. Επρόκειτο για ατομικές εργασίες με διάφορα θέματα και με μορφή μικρής έρευνας σε ένα δείγμα του πληθυσμού της πόλης της Λάρισας. Στη Σοφία δόθηκε η εργασία "Ανακαλύψτε το πιο κοινό όνομα σκύλου στην πόλη της Λάρισας".

Ενθουσιασμένη με την εργασία της, την οποία θεωρούσε σχτικά εύκολη σε σχέση με τις υπόλοιπες, η Σοφία ξεχύθηκε στους δρόμους και πλατείες της Λάρισας καταγράφοντας τα ονόματα σκύλων που ακούει. Ύστερα από 5 ημέρες έρευνας, συγκέντρωσε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της, τα οποία σαφώς έδειχναν πως υπάρχει μια τάση, με το πρώτο όνομα να παρατηρείται περίπου στο 60% των πριπτώσεων:
  1. Ίρμα (60%)
  2. Σικ (12%)
  3. Κατ (10%)
  4. Παν (7%)
  5. Χες (6%)
  6. Άλλα (5%)
Η Σοφία αισθανόμενη υπερήφανη με τα αποτελέσματα της, ήθελε να πάει ένα ακόμη σκαλί παραπέρα την έρευνα της ψάχνοντας τις χώρες προέλευσης των ονομάτων προσπαθώντας να ανακαλύψει τη σχέση μεταξύ της Λάρισας με τις εκάστοτε χώρες.

Παρουσιάζοντας στη σχολή της τα αποτελέσματα της έρευνας, έπεσε θύμα χλευασμού τόσο από τους συμφοιτητές της όσο κι από τον ίδιο τον καθηγητή. Ο καθηγητής όταν ηρέμησε από τα γέλια εξήγησε στη Σοφία πως οι 5 παραπάνω λέξεις δεν αποτελούν ονόματα σκύλων αλλά διαταγές/εντολές τύπου:
  • Ίρμα = Ήρεμα
  • Σικ = Σήκω
  • Κατ = Κάτω
  • Παν = Πάνω
  • Χες = Χέσε
Αναστατωμένη η Σοφία δήλωσε πως την πάτησε και πως έπρεπε να ρωτήσει τους ιδιοκτήτες των σκύλων κι όχι απλά να καταγράφει ότι ακούει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου