Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

26 Αυγούστου 2030 μ.Χ.: Μπερδεμένος δηλώνει επιτυχών των Πανελληνίων εξετάσεων που υπολόγισε τον βαθμό του σε άτομα αντί για μόρια.

Δεν έκρυψε την απογοήτευση του νεαρός επιτυχών των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς περίμενε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι είχε πάρει στην πραγματικότητα. Ο 18χρονος Σπύρος λάτρευε παραγματικά τη Χημεία, είχε δηλώσει αποφασισμένος πως τον τελικό βαθμό του θα τον υπολόγιζε σε άτομα μη ακολουθώντας τους υπόλοιπους συμμαθητές, οι οποίοι ακολούθησαν τον πατροπαράδοτο υπολογισμό σε μόρια.

Ο Σπύρος είχε κατορθώσει να δημιουργήσει ένα αλγόριθμο, στον οποίο βάζοντας τους τελικούς βαθμούς των μαθημάτων σου έδινε σαν τελικό αποτέλεσμα τον βαθμό πρόσβασης υπολογισμένο σε άτομα. Έπειτα το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια απλή διαίρεση για να υπολογίσει τα μόρια που συγκέντρωσε. Η μεγάλη του αγάπη έμελλε να του στοιχήσει καθώς ένα λάθος στον αλγόριθμο ήταν ικανό να βγάζει σαν τελικό  αποτέλεσμα περισσότερα άτομα συνεπώς και περισσότερα μόρια. Το αποτέλεσμα είναι ότι είχε υπολογίσει λάθος τον βαθμό πρόσβασης του.

Ενώ στην πραγματικότητα ήταν 13.546 μόρια, ο Σπύρος είχε υπολογίσει 17.666 μόρια - 154.000.000.342.456 φτου και βγαίνω άτομα. Εν τέλει ενώ απογοητεύτηκε καθώς περίμενε να είχε περάσει εύκολα Χημικό Αθήνας, δεν το έβαλε κάτω καθώς πέρασε Χημικό Αλεξανδρούπολης. Ο Σπύρος δήλωνε χαρακτηρηστικά "Δεν ξέρω τι σκατά πήγε στραβά, αλλά θα το μάθω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου