Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

1 Αυγούστου 2026: Εφαρμογή μιας σειράς ριζικών αλλαγών στην πόλη της Θεσσσαλονίκης

Ήταν 1η Αυγούστου 2026 όταν διάφορα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης άλλαζαν οπτική γωνία και ονομασία. Αξιοθέατα, φαγητά, δρόμοι, πανεπιστημιακές σχολές, κ.α. αλλάζουν ονομασία ή σχήμα σε μια προσπάθεια ανανέωσης που είχε εμπνευστεί ο για 16 και πλέον δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο 84χρονος Γιάννης Μπουτάρης. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλαγής ήταν ότι τα τρίγωνα πανοράματος γίνονται τετράγωνα, ο Λευκός Πύργος ονομάζεται πλέον Ασπρόμαυρος Πύργος (προς τέρψιν των οπαδών του ΠΑΟΚ), λανσάρεται επισήμως η μπουγάτσα με κολοκύθι, η πλατεία Αριστοτέλους ονομάζεται πλέον πλατεία Βενιζέλου (το άγαλμα του Βενιζέλου μεταφέρεται στη θέση του αγάλματος του Αριστοτέλη και αντιστρόφως), η ομάδα του Ηρακλή αλλάζει όνομα και ονομάζεται Οδυσσέας και η ομάδα του Άρη ονομάζεται Ζήνα, η σχολή Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μετονομάζεται σε Σχολή Οικονομικά Προηγμένων Σπουδών. Τέλος η μεγάλη οδός που διασχίζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης μετονομάζεται από Εγνατία σε Κωνσταντίνου Σημίτη και το kitchen bar πλέον θα ονομάζεται toilet bar.

Πίσω απ'όλες αυτές τις αλλαγές, οι οποίες όπως είναι κατανοητό προκάλεσαν μεγάλα επεισόδια στους κύκλους των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο, βρισκόταν μια μεγάλη διαφημιστική - design group - τα κάνω όλα και συμφέρω εταιρία της Θεσσαλονίκης με το όνομα Radish (ραπανάκι) και συγκεκριμένα ο κ. Κώστας. Ο κ. Κώστας 40 χρονών ζούσε για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη σπούδασε στο Οικονομικό του Αριστοτελείου (εξού και η μετονομασία σε Οικονομικά Προηγμένων Σπουδών) εργάστηκε με πάθος και δημιούργησε την οικογένεια του στην πόλη αυτή. Παρόλο που η καταγωγή του είναι Πελλοπονησιο - Κρητική αγαπούσε πραγματικά την πόλη. Την 1η Αυγούστου όταν όλες οι παραπάνω αλλαγές έμπιναν σε ισχύ δήλωνε ''Θα τα αλλάξουμε όλα για το καλό της πόλης, ευχαριστώ τον κυρ Γιάννη για την εμπιστοσύνη του. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου