Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

1 Αυγούστου 2034: Ανακαλύπτεται στον Ινδικού Ωκεανό το ναυάγιο του Τζέλα Δέλτα.

Ένα ναυάγιο που περίμενε πάνω από 70 χρόνια να έρθει στο φως, ανακαλύφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από το βαθυσκάφος της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου της Βεγγάλης. Ήταν το κουφάρι του πλοίου Τζέλα Δέλτα, της οικογενείας Δελαφράγκα, που βυθίστηκε την δεκαετία του 1960 στα ανοιχτά της Σρι Λάνκα, παρασύροντας στο θάνατο 25 ναύτες από το 35μελές πλήρωμα.
 Ο αρχηγός της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής του πανεπιστημίου, Ναρέντα Τζανάτα, δήλωσε συγκινημένος από το εύρημα διότι κατά τις δηλώσεις του, πρόκειται για ένα θρυλικό πλοίο του οποίου η ιστορία συνδέεται με ένα μύθο γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ναυάγιο και συγκεκριμένα από το αν είχε φουγάρα κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Γκόα στην Ινδία. Στη συνεχεία των δηλώσεων του εμφανίστηκε κατηγορηματικός πάνω στο γεγονός των φουγάρων του πλοίου δηλώνοντας ότι το Τζέλα Δέλτα είχε τα απαραίτητα φουγάρα για να ταξιδέψει άλλα διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την ορθή λειτουργία αυτών.
 Στο άκουσμα της είδησης πίσω στην Ελλάδα, η οικογένεια Δελαφράγκα μέσω του εκπρόσωπου της Ντίνου Σαπλιαούρα, δήλωσε πως νιώθει βαθύτατα δικαιωμένη διότι γνώριζε πως το πλοίο ήταν σε θέση να ταξιδέψει και όλος ο μύθος τελικά ήταν ένα μεγάλο ψέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου