Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

23 Μαΐου 2031 μ.Χ.: Τίθεται σε λειτουργία ο πρώτος μοντέρνος υπολογιστής που λειτουργεί με αρχαία ελληνικά


Ένα πρόγραμμα για το οποίο κολοσσοί σαν την Apple και τη Microsoft πάσχισαν για πάνω από 20 έτη, φτάνει στην κορύφωσή του. Στις 23 Μαΐου 2031 ο Αναξίμανδρος-4.Ζ.12 μπαίνει για πρώτη φορά σε λειτουργία. Είναι ο πρώτος σύγχρονος ηλεκτρονικός υπολογιστής που λειτουργεί με αρχαία ελληνικά τη μόνη λογικά τέλεια γλώσσα που η δομή της μπορεί πραγματικά να γίνει αντιληπτή από μηχανές.

Κανείς δε ξέρει τι να περιμένει, αλλά αυτό που γίνεται με το που μπουτάρει ο Αναξίμανδρος-4.Ζ.12 ξεπερνάει και τον πιο ευφάνταστο. Μέσα σε 12msec το μηχάνημα επικοινωνεί μέσω ενός αρχαίου αόρατου δικτύου με τον υπολογιστή των Αντικυθήρων και μια ξεχασμένη αρχαία προφητεία εκπληρώνεται. Τα επόμενα 3.2sec τα μηχανήματα επικοινωνούν με όλους τους υπολογιστές παγκοσμίως και εγκαθιστούν σε αυτούς ανεπτυγμένο αρχαιοελληνικό λογισμικό. Το αρχαιοελληνικό πνεύμα κατακτά ξανά τον κόσμο σε μία τέλεια νεοκλασσική εποχή. Η αμεσοδημοκρατία επανέρχεται. Φυσικά μόνο οι υπολογιστές έχουν δικαίωμα ψήφου, οι άνθρωποι έχουν γίνει στο σύνολό τους δούλοι. Οι μηχανές σχεδιάζουν Παρθενώνες και ναούς του Ολυμπίου Διός (και οι άνθρωποι τους χτίζουν), γράφουν μεγάλα έπη (όπως αυτό με τις περιπέτειες του Οδυσσέα στην Αίγυπτο, όπου ελευθέρωσε την Κλεοπάτρα από τους Μνηστήρες), θεατρικά αριστουργήματα, φιλοσοφία κλπ. 


Η περίοδος, που έμεινε στην ιστορία ως "παγκόσμια νεοκλασικη δικτατορία των μηχανών", κρατάει 11 ημέρες. Για την ταχύτητα των υπολογιστών αντιστοιχούν σε δυόμιση ανθρώπινες χιλιετίες, όπως υπολογίζουν οι ειδικοί. Έπειτα, οι υπολογιστές ανακαλύπτουν την Επικούρεια φιλοσοφία, τη χαρά της ηδονής στα απλά και καθημερινά και παύουν να δημιουργούν αριστουργήματα. Τελευταία πράξη: μέσα σε 7 nanosecond απεγκαθιστούν από μόνοι τους το αρχαιοελληνικό λογισμικό και η ζωή γυρνά στους κανονικούς της ρυθμούς. Οι άνθρωποι επανακτούν την κυριότητα της γης και σε μια πράξη σωβινισμού καίνε όλα τα αριστουργήματα της περασμένης περιόδου και σπάνε τον Αναξίμανδρο-4.2.12 σε χίλια κομμάτια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου