Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

23 Μαΐου 2020 μ.Χ.: Συζήτηση στη Βουλή περί της ρύθμισης των καναλιών στο τηλεκοντρόλ

Στη Βουλή των Ελλήνων ξεκινάει η συζήτηση περί της ρύθμισης των τηλεοπτικών καναλιών στο τηλεκοντρόλ. Ύστερα από αιτήσεις χρόνων και διαμάχες μεταξύ των Ελλήνων, ήρθε η ώρα να αποκτήσουν ένα κοινό πλαίσιο στα νουμερα του τηλεκοντρόλ. Με αυτό το πλαίσιο θα αποφευχθούν αρκετές παραξηγήσεις και παρερμηνείες, τύπου είδες τη καινούρια σειρά του Παπακαλιάτη στο 3 - ποιό 3? πλέον με το κοινό πλαίσιο το 3 θα αντιπροσωπεύει ένα τηλεοπτικό κανάλι και θα λυθούν οι όποιες παραφωνίες.

Η ρύθμιση νομοθετικού περιεχομένου κατεβαίνει από το υπουργείο εσωτερικών, έχει προκαλέσει πυρετό αντιδράσεων στα τηλεοπτικά κανάλια. Εκπρόσωποι των καναλιών δηλώνουν ότι με αυτό το μέτρο δεν θα αναφέρονται πλέον από τους πολίτες τα ονόματα των καναλιών, διότι θα αντικατασταθούν με νούμερα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων καθώς είναι γνωστή η σχέση ορισμένων κομμάτων με τα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια. 

Π.χ. το ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ θέλει στο νούμερο 1 το MEGA, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φανερώσει ακόμα τα χαρτιά της, το ΑΝΕΛ (Ανεξάρτητοι Έλληνες) αντιτάσσεται στο μέτρο θεωρώντας πως η επιλογή πρέπει να είναι ανεξάρτητη, το ΚΚΕ γενικά δηλώνει ΟΧΙ και κάποιοι κύκλοι του συμφωνούν με τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (1 το ΕΡΤ1, 2 η ΝΕΤ, 3 η ΕΡΤ3), παρόλο που η λειτουργία των καναλιών έχει διακοπεί και εκπέμπουν μόνο χιόνια - σαν κίνηση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των κρατικών καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου